Yritin jo eilen illalla lisätä tekstiä, mutta se katosi mystisesti netin syövereihin..
Meillä on nyt viiden litran kokoinen ongelma, nimittäin vitamiini pänikkä. Vitamiiniliuos ei itsessään ole ongelmallinen, vaan hyvinkin tarpeeseen ostettu: kanoille ja vuohille kevään vitamiinikuureja varten. Pänikkä on vain hiukan liian iso, koska meidän eläinmäärällä sillä kestäisi kymmenen vuotta tyhjentyä. Harmi vain, että sen parasta ennen –päiväys on jo ensi kuussa. Litku on myös tuskastuttavan hinnakasta, joten vähän harmittaa, jos siitä menee suurin osa hukkaan (4,9l). Eipä kai auta kuin hankkia lisää eläimiä. Tarvittaisiin vain 10 000 kanaa, niin koko pänikkä menisi viikossa..

Jos jollain muulla on kotieläimiä, joille tarvitsisi vitamiinia, niin voi ottaa yhteyttä vaikka sähköpostilla jupisijaan. Pänikkää voisi vaikka jakaa vähän pienempiin osiin. Pänikästä löytyy lisää tietoa täältä.

 

Viikonloppuna tai oikeastaan perjantaina eläimet saivat lisää kuiviketta ja kanat lisää ruokaa. Äiti kävi sopivasti ohi mennessään agrimarketissa ja osti niitä eläimille pänikän lisäksi jupisijan tekemän lappusen mukaan. Vitamiinia tosin piti ostaa hiukan vähemmän, mutta näin kävi.. Kanat kuoputtivat ja kylpivät onnellisina turpeessa, kun lisäsin sitä lauantaina pehkuun. Vehnänlese tuntui myös maistuvan, kun sitä annoin kokeeksi. Muniakin putkauteltiin myös ahkerasti: yhteensä yksitoista, kun normaali päiväsatsi on 7-8.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä podin vatsatautia ja nukuin välissä. Sunnuntain makasin sängyssä aivan raatona, mutta jo maanantaina olin suht normaali. Tänään olin taas koululla matikan tentissä ja hakemassa kemian ja äikän tenttien lappuset. Iltapäivällä hoitelin eläimiä ja ulkoilutin vuohia. Kuviakin yritin räpsiä, mutta kamerasta loppui muutaman kuvan jälkeen patterit. Ostin tänään taas kanoille kaks reilun kilon kaalia ja molemmat oli iltaan mennessä hakattu melkein loppuun.

Lisäsin kanoille taas vähän turvetta ja sain otettua yhdestä kanasta kylpykuvan:432829.jpg

Yritin ottaa kuvaa koko poppoosta kylpemässä, mutta just silloin se akuu simahti..
Sitä ennen otin pihalla kuvia papanakoneista:

432831.jpg

Oho!


432832.jpg

Sellainen päivä. Nyt taidan lähteä nukkumaan.