Tällä viikolla alkoi työt ja ihan mukavasti on menny. Tuntee ittensä enemmän eläväks, kun tekee fyysistä hommaa koko päivän. Tänään leviteltiin iso kuorikekuorma pensaitten juurelle katteeksi. Leivoin maanantaina sämpylöitäkin, tuli oikein hyviä. Eilen söin niitä töissä, muuten oon syöny ruisleipää ja omppua.

Viime yönä heräsin kahden jälkeen, kun kissa seisoi patterin päällä ja huusi kivusta. Nousin heti ja menin katsomaan. Vilin varvas tai kynsi oli jumittunu patteriin jotenkin kiinni. Yritin irrottaa sitä ja pidin kissaa samalla kiinni. Jalka ei lähteny irti ja kissa reuhtoi ja raapi ja puri ja huusi kovaan ääneen, kun luuli mun olevan kivun aiheuttaja. Meinasin mennä paniikkiin, kun jalka ei irronnu. Oli hämärää ja verho edessä, joten hölläsin otetta ja yritin avata, että saisin valoa ja näkisin miten jalka on jumissa.
Vili huomasi mahdollisuuden ja päätti hypätä alas patterin päältä! Mutta koska jalka oli edelleen kiinni, jäi se riippumaan jalastaan ja jalka näytti vääntyvän. Nostin sen kuitenkin samantien takas, mutta jalka oli edelleen jumissa ja kissa huusi. Jalassa näkyi jo vertakin. Lopulta jalka irtosi, kun jotenkin käänsin sitä. Nostin kissan maahan ja huomasin, että jalasta tulee edelleen verta.
Kannoin kissan vessaan aikomuksena oli huuhdella jalkaa, mutta kissa oli kynsineen eri mieltä, joten päästin sen maahan ja rauhottelin meitä molempia. Kissa käppäili ympäriinsä ja jälkeen jäi verisiä tassunjälkiä. Tässä vaiheessa kissa oli jo aivan normaalin näköinen, mutta itteä heikotti. Jalka ei tuntunut olevan kipeä, ja kissa käyttäytyi aivan normaalisti, kävi hiekkalaatikolla ym. Hetken päästä verenvuoto loppui kokonaan.
Seuraavaksi hinkkasin verijäljet pois ja otin matot pois, ettei ne sotkeentuisi, jos verta alkaisi taas tulla ja päästin kissan pois vessasta. Kesti kyllä hetken aikaa, ennen kuin sain uudestaan unen päästä kiinni. Vieläkään en ymmärrä, kuinka se jalka oikein oli patterissa jumissa. Epäilisin, että varvas oli jotenkin jäänyt ritilän väliin kissan kääntyessä patterilla ympäri. Ainakaan irronnutta kynttä ei näkynyt. Patterissa oli vain pieni karvatuppo kiinni.
Toivottavasti ei koskaan käy uudestaan noin! Ei olis tullu mieleenkään, että patterit saattais olla jotenkin vaarallisia kissoille. Onni onnettomuudessa oli, että olin paikalla, eikä onnettomuus tapahtunut esim. työpäivän aikana. Ei olis kiva löytää patteristä riippuvaa kissaa kotiin tullessa...


1592352.jpg
Onnettumuuden uhriksi joutunutta oikeaa takatassua ei näy kuvassa.