Luonto alkaa jo heräilemään. Tällä viikolla on alkanut kuulua peipposen laulua päivä päivältä enemmän. Eilen kävin käveleskelemässä ja näin leskenlehtiä ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Yllättävän lähellä on Jyväskylässäkin ihan hiljaisia ja rauhallisia kyläteitä, jonne ei liikenteen tai kaupungin ääniä kuulu. Parinkymmenen minuutin kävelyn päässä :) Oli niin mukava kuljeskella metsässä ihan omassa rauhassa. Tänään oon myös kuljeskellut, tällä kertaa rinkka selässä kaupungissa. Ensin Jyväskylän päässä asemalla ja täällä Treella asemalta kämpille. Ei ole enää bussiin kuukausilippua, niin pitää kulkea omin jaloin. Mikäs sen mukavampaa, kun keväinen aurinko paistelee :)

Tänään on vielä viimenen päivä pääsiäislomaa, huomenna on paluu luennoille. Reissukin alkaa kummasti lähentyä.. Toivottavasti saan jalat totutettua uusiin kenkiin ennen sitä, kun nyt on jo toisessa kantapäässä rakko yhden lyhyen kauppareissun takia. Täytyy varmaan hommata "läskit" kantapäihin, vaikka kalliita onkin.

http://www.patient-pharmacy.co.uk/images/catalogue/medium/CompeedBlisterTreatment.jpg

 

Lisää lintujen ääniä ylen elävästä arkistosta. Vihdoin löytyi paikka, josta voi opetella tunnistamaan eri lintuja laulun perusteella.